Cât timp fierbi urzicile pentru a beneficia de vitaminele acestei legume. Urzicile nu ar trebui să lipsească din alimentaţie în nicio primăvară. Luate de la piaţă, din grădină, câmp sau din pădure, important este să fie proaspete.
Chiar dacă urzica pare o buruiană banală, este foarte bogată în substanţe nutritive care întăresc sistemul imunitar şi fortifică organismul împotriva bolilor.
Această plantă versatilă poate, de asemenea, să îmbunătăţească şi să purifice sângele pentru a contribui la ameliorarea bolilor circulatorii.
CITEȘTE ȘI: Când să nu mănânci urzici: Afecțiunile care se înrăutățesc dacă le consumi
În stările de imunodeficienţă, boli degenerative sau alte maladii grave, urzica are proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, ajutând organismul să facă faţă unor condiţii dificile şi furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare, potrivit antena3.ro.
Ca diuretic uşor, dar eficient, urzica poate fi folositoare în tratarea bolilor de inimă şi circulatorii, ajutând organismul să îşi întărească pereţii vaselor de sânge.
Are efect benefic asupra rinichilor, îmbunătăţind capacitatea acestora de a excreta acid uric şi, astfel, ameliorează guta.
Capacitatea urzicii de a curăţa organismul de substanţe reziduale acumulate contribuie, la rândul ei, la vindecarea problemelor de piele cronice precum eczemele.
CITEȘTE ȘI: Urzici cu usturoi și mămăligă: O mâncare delicioasă și plină de vitamine/ REȚETĂ
Pentru că este bogată în fier, urzica reprezintă un tratament eficient împotriva anemiei.
Urzicile trebuie opărite, pentru cel mult două minute, iar apoi trebuie băgate în apă cu gheață, ca să nu-și piardă culoarea.